SambaPOS

Open Source Restaurant POS Software

Kullanıcı Aletleri

Site Aletleri


kaydırma çubuğu

Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/e/ec045aa595eacd3066615729b8f02e48.metadata failed
Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/f/fd92d21f60c5fe140ab0a13cea92e6c4.metadata failed
Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/f/fd92d21f60c5fe140ab0a13cea92e6c4.xhtml failed

Diller:

Linkler


tr:guide:screenmenus
Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/d/deaa3819bac371e92b27da21c6f3b1df.xhtml failed

Bu, dökümanın eski bir sürümüdür!


The do plugin requires the sqlite plugin. Please install it

SambaPOS programında birden fazla menü tanımlayarak ürünleri bu menülerde gösterebilirsiniz. Örn. Sadece içecek servisi yaptığınız bir departmanda sadece içecekleri, Fast food departmanında ise menü sadece bu bölümde satışını yaptığımız ürünlerin menüsünü ekleyebilirsiniz. Aynı ürünü birkaç farklı menü de tanımlayabilirsiniz.

Program ilk yüklendiğinde örnek olarak “Genel Menü” adında bir menü açılmaktadır. Menü kategorileri POS ekranında gördüğümüz turuncu kategori butonlardır. Bu kategori butonlarının altına gelen yeşil ürün butonları ise kategoriler altında tanımlanır.

Menü Oluşturma: Menüler Yönetim>Ürünler>Menü Listesi Bölümünden Menü ekle linkini tıklanarak oluşturulur.

resim 2

Karşımıza çıkan ekrandaki link fonksiyonları:

resim 3

Kategori Ekle: Yeni bir kategori veya birçok kategori açmak için kullanılır. Gelen pencerede yeni eklemek istediğimiz kategorileri alt alta yazarız. Örneğin ürünlerimizi açarken “İçecek” diye bir ürün grubumuz varsa “İçecek” kategorisini eklediğimizde program otomatik olarak içecek grubunun altındaki ürünleri içecek kategorisine taşımayı isteyip istemediğimizi soracaktır.

Kategori Düzenle: Listeden bir kategori seçip bu komutu verdiğimizde karşımıza kategorinin özelliklerini değiştirebileceğimiz bir ekran gelir. Bu ekrandan düğme rengini, boyutarını, kategori altındaki numaratör görünümünü, ve alt ürünlerin ortak özelliklerini belirleyebiliriz. Örneğin “Düğme Yüksekliği” özelliği hem Ana Özellikler grubunda hem de Alt Menü Özellikleri grubunda vardır. Ana özellikler bölümündeki düğme yüksekliği turuncu kategori düğmesinin kendisinin yüksekliğini, Alt Menü Özellikleri grubundaki düğme yüksekliği ise kategori düğmesine bastığımızda gelen yeşil ürün düğmelerinin tümümün yüksekliğini belirlemek için kullanılır.

Tüm Kategorileri Düzenle: Kategori Düzenle komutu ile aynı işi yapar ancak burada tüm kategoriler topluca bir tabloda gösterilir. Kategoriler üzerinde topluca değişiklik yapmak istenildiğinde faydalıdır. Herhangi bir satır üzerindeyken “Detay” düğmesine tıklandığında “Kategori Düzenle” ekranını görüntülemek de mümkündür.

Kategori Sil: İlgili kategoriyi menüden çıkarır. Bu işlemin ürünler üzerinde bir etkisi yoktur.

Kategori Ürünlerini Düzenle: Bir kategoriye Ürün ekleyip çıkarmak için kullanılan ekrandır. Ayrıca sağdaki listede sürükle bırak yöntemi ile ürünlerin sıralamasını da değiştirebilmek mümkündür.

Kategori Ürünlerini Sırala: Kategorideki ürünleri sıralamak için kullanılan alternatif ekran.

Kategorileri Sırala: Kategorilerin ekrandaki görüntülenme sıralamasını değiştirmek için kullanılmaktadır. Sıralamayı sürükle bırak yöntemi ile değiştirebiliriz.

Ürün Özelliklerini Düzenle: Bu ekran kategori altındaki ürünlerin özelliklerini tek tek düzenleyebileceğiniz ekrandır. Örneğin İkram değeri işaretli olursa program otomatik olarak ilgili ürünü ikram olarak ekleyecektir. Ayrıca çift satılan ürünler için varsayılan miktar değeri de burada değiştirilebilir. Düğmelerin renkleri veya resimleri de bu ekrandan ayarlanabilmektedir.

Departmana Menü Atama:

tr/guide/screenmenus.1325083872.txt.gz · Son değiştirilme: 2012/09/07 09:30 (Dışarıdan düzenle)