SambaPOS

Open Source Restaurant POS Software

Kullanıcı Aletleri

Site Aletleri


Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/5/5382d6e7a897acd93bfa79a2933abd03.metadata failed
tr:guide:musteri_sira_numarasi_yazdirilmasi_ve_gunluk_olarak_sifirlanmasi
Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/4/458e2b4ba3d61be93c34f1bfe83d14fc.xhtml failed

Farklar

Bu sayfanın seçili sürümü ile mevcut sürümü arasındaki farkları gösterir.

Karşılaştırma görünümüne bağlantı

İki taraf da önceki sürüm Önceki sürüm
Sonraki sürüm
Önceki sürüm
tr:guide:musteri_sira_numarasi_yazdirilmasi_ve_gunluk_olarak_sifirlanmasi [2012/01/18 20:12]
Mehmet Akyıldız
tr:guide:musteri_sira_numarasi_yazdirilmasi_ve_gunluk_olarak_sifirlanmasi [2012/09/07 09:30] (mevcut)
Satır 4: Satır 4:
 Ancak zaman içinde bu adisyon ve sipariş numaratörleri çok fazla büyüdüğü ve sıfırlanmasınında eski adsiyonları izleme adına problem oluşturacağı göz önünde bulundurulduğunda bunun için farklı bir çözüm kullanabiliriz. Ancak zaman içinde bu adisyon ve sipariş numaratörleri çok fazla büyüdüğü ve sıfırlanmasınında eski adsiyonları izleme adına problem oluşturacağı göz önünde bulundurulduğunda bunun için farklı bir çözüm kullanabiliriz.
  
-SambaPOS içerisinde bulunan Eylemler ve Kurallar her zaman olduğu gibi burada da imdadımıza yetişiyor.+SambaPOS içerisinde bulunan Eylemler ve Kurallar her zaman olduğu gibi burada da tam olarak işimizi çözüyor.
  
 **Operasyonun Konusu** **Operasyonun Konusu**
Satır 36: Satır 36:
 **Eylem Tipi:** SambaPOS da bizim ismini vereceğimiz bir ayarın değerini süekli artırmak istediğimiz için eylem tipini **Program Ayarı değiştir** olarak seçiyoruz. **Eylem Tipi:** SambaPOS da bizim ismini vereceğimiz bir ayarın değerini süekli artırmak istediğimiz için eylem tipini **Program Ayarı değiştir** olarak seçiyoruz.
  
-**Parametreler - Ayar Adı:** Her bir adisyona vereceği ​nuımaranın adının saklanacağı değere bir isim veriyoruz. Yukarıdaki örnekte biz ORDERNUMBER olarak isimlendirdik.+**Parametreler - Ayar Adı:** Her bir adisyona vereceği ​numaranın adının saklanacağı değere bir isim veriyoruz. Yukarıdaki örnekte biz ORDERNUMBER olarak isimlendirdik.
  
-**Parametreler - Ayar Değeri:** Ayarın ilk alacağı değerin ne olduğunu söylediğimiz alandır. Buraya 1 yazarsak her sabah adisyonlar 1, 2, 3 diye numaralanır. 100 yazarsak 101, 102, 103 gibi numaralanır.+**Parametreler - Ayar Değeri:** Ayarın ilk alacağı değerin ne olduğunu söylediğimiz alandır. Buraya 1 yazarsak her sabah adisyonlar 1, 2, 3 diye numaralanır. ​
  
-**Parametreler - Güncelleme Şekli:​** ​bu eylem her çalıştığında bu numaraları ne yapacağını seçtiğimiz alandır. Bu örnek için her bir seferinde 1 artmasını istediğimiz için **Arttır** olarak seçiyoruz.+**Parametreler - Güncelleme Şekli:​** ​Bu eylem her çalıştığında bu numaraları ne yapacağını seçtiğimiz alandır. Bu örnek için her bir seferinde 1 artmasını istediğimiz için **Arttır** olarak seçiyoruz.
  
 **Parametreler - IsLocal:** Bu verilerin aynı network içindeki bir tek SambaPOS çalıştıran bu terminalde mi yoksa tüm bilgisayarlar da mı saklanıp değerlendirileceğini seçildiği alandır. Bir çok kasa olabileceği için ve tek numaratör kullanmak istediğimiz için False değerini seçiyoruz. **Parametreler - IsLocal:** Bu verilerin aynı network içindeki bir tek SambaPOS çalıştıran bu terminalde mi yoksa tüm bilgisayarlar da mı saklanıp değerlendirileceğini seçildiği alandır. Bir çok kasa olabileceği için ve tek numaratör kullanmak istediğimiz için False değerini seçiyoruz.
Satır 121: Satır 121:
 **Şablon Adı:** Şablona uygun bir isim seçilir. **Şablon Adı:** Şablona uygun bir isim seçilir.
  
-**Başlık Şablonu:** Yukarıda anlatın Eylemlerle oluşturulmuş Kurallarla adisyona atanmış olan adisyon etiketi içinde yer alan sıra numarasını yazdırmak istediğimiz ​içi,​n ​{TICKETTAG:​} değerini kullanırız. +**Başlık Şablonu:** Yukarıda anlatın Eylemlerle oluşturulmuş Kurallarla adisyona atanmış olan adisyon etiketi içinde yer alan sıra numarasını yazdırmak istediğimiz ​için {TICKETTAG:​} değerini kullanırız.
- +
-<​EB> ​                             (Bold yazı yazdırmayı açar)\\ +
-<​C00>​SIRA NO                      (Kağıdın ortasında Sıra No yazar)\\ +
-<​L00> ​                            (Bir satır boşluk verir)\\ +
-<​C66>​{TICKETTAG:​Sıra No}          (Kuralda atadığımız değeri yazdırır)\\ +
-<​L00> ​                            (Bir satır boşluk verir)\\ +
-<​L00> ​                            (Bir satır boşluk verir)\\ +
-<​L00> ​                            (Bir satır boşluk verir)\\ +
-<​L00>​Adisyon No: {ADİSYON NO}     ​(Kontrol için adisyonun numarasını da yazar)\\ +
-<​DB> ​                             (Bold yazı yazdırmayı kapatır)\\ +
-<​F>​- +
-<​C11>​TEŞEKKÜR EDERİZ ​             (Kağıdın Ortasına Teşekkür ederiz yazar.)\\+
  
 +<​EB>​\\
 +<​C00>​SIRA NO\\
 +<​L00>​\\
 +<​C66>​{TICKETTAG:​Sıra No}\\
 +<​L00>​\\
 +<​L00>​\\
 +<​L00>​\\
 +<​L00>​Adisyon No: {ADİSYON NO}\\
 +<​DB>​\\
 +<​F>​-\\
 +<​C11>​TEŞEKKÜR EDERİZ\\
  
 ===== Sıra Numarası yazdırma Yazıcı Görevi tanımlanması ===== ===== Sıra Numarası yazdırma Yazıcı Görevi tanımlanması =====
tr/guide/musteri_sira_numarasi_yazdirilmasi_ve_gunluk_olarak_sifirlanmasi.1326903124.txt.gz · Son değiştirilme: 2012/09/07 09:30 (Dışarıdan düzenle)