Alım fişleri SambaPOS içerisinde kullanılacak olan stokların, hammadde ve yarı mamullerin alındıklarının programa girildiği yerdir.
Bu belge bi irsaliye, fatura gibi özellikle isimlendirilmemiştir. Çünkü çok farklı şekilde alım yapabileceğiniz göz önüne alınılarak esnek bir biçimde yapılandırılmıştır.
Alım fişlerine SambaPOS Yönetim içerinde Ürünler > Alım Fişleri linkinden erişebiliyoruz.
Burada her ekranda olduğu gibi 3 değişik seçeneğimiz var, Bunlar;
Alım Fişi Ekle : Yeni bir Alım Fişi eklemek için kullanılır.
Alım Fişi Düzenle : Var olan bir alım fişi içerinde düzelte, değişiklşik yapmak için kullanılır. Düzeltme yapılacak alım fişinin üstüne bir kere tıklandıktan sonra bu linke tıklanarak mevcut Alım Fişinin içine girilebilir.
Alım Fişlerini düzenlemek için aynı Gün Başı - Gün Sonu içerisinde olmanız gerekir. Yani Gün Sonu yapıldıktan sonra eski bir Alım Fişini düzeltemezsiniz.
Alım Fişi Sil : Var olan bir Alım Fişini silmek için kullanılır. Alım Fişi içerisinde girişi yapılan stoklar herhangi bir biçimde Gün Sonu belgesinde kullanılmışlarsa o Alım Fişi silinemez.
Tarih: SambaPOS tarafından otomatik olarak verilir.
Saat: SambaPOS tarafından otomatik olarak verilir.
Belge No: Bizim ileride bu belgeyi kolayca bulabilmemiz için açılan bir alandır. Buraya kolaylık olması için genellikle Alımın Yapıldığı Firma Adı / Belge No / Belge Tarihi girilmesi halinde alımın ne zaman kimden hangi numaralı belge ilşe yapıldığının takibi kolaylaşır.
Örneğin:
Stok Adı: Daha önceden tanımladığımız stok buradan açılır listeden seçilerek girişi yapılır. Stoklardan tanımlanmamış bir ürünü Alım Fişi içerisine işleyemezsiniz.
Miktar: Seçilen stoğun alımının yapıldığı miktardır.
Birim: SambaPOS tarafından otomatik olarak getirilir. Stoklar tanımlanırken eğer Hareket Birimi tanımlanmışsa Hareket Birimi eğer tanımlı değilse Ana Birimi otomatik olarak gelir. Manual olarak değiştirilemez.
Birim Fiyat: Alımını işlediğimiz stoğun Birim Alış Fiyatı alanıdır.
Toplam: O satırda bulunan ürünlerin toplam alış fiyatıdır. Eğer Birim Fiyat yazıldı ise Toplam Fiyatı kendisi hesaplar, eğer Toplam Fiyat yazıldıysa Birim Fiyatı kendisi hesaplar.
Satır Ekle: Alım belgesi içerisine yeni bir satır ekler.
Satır Sil: İşaretli olan satırı siler
Dikkat Edilmesi Gereken Konular