SambaPOS

Open Source Restaurant POS Software

Kullanıcı Aletleri

Site Aletleri


kaydırma çubuğu

Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/b/b83515198333b0a0cef575671c53afbc.metadata failed
Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/f/fd92d21f60c5fe140ab0a13cea92e6c4.metadata failed
Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/f/fd92d21f60c5fe140ab0a13cea92e6c4.xhtml failed

Diller:

Linkler


tr:tips:odenmez_ve_cari_hesap_takibi
Writing /var/www/doc.sambapos.org/public_html/data/cache/d/deaa3819bac371e92b27da21c6f3b1df.xhtml failed

Bu, dökümanın eski bir sürümüdür!


The do plugin requires the sqlite plugin. Please install it

Cari Hesap ve Ödenmez Takibi

SambaPOS programında ödenmez tabir edilen tutarlar ayrı iç kullanım hesapları açılarak tıpkı bir cari hesap gibi takip edilirler. Bu yazımızda hem cari hesap hem de ödenmez tutarların nasıl takip edilebileceğini inceleyeceğiz.

Öncelikle takip edeceğimiz hesaplar için 4 ayrı iç kullanım hesabı tanımlıyorum. İç kullanım hesabı olarak tanımladığım hesaplar borçlu, alacaklı müşteri hesapları arasında görüntülenmezler. Bunun için hesabı açarken “İç Kullanım” kutucuğunu işaretliyorum. Patron, Müzisyen, Personel ve Devlet Erkanı olarak 4 ayrı hesap tanımladım. Aslında tüm ödenmezleri tek bir hesap altında da takip edebilirim ancak bunları ayırmam daha doğru takip yapmamı sağlar. Bazen personel veya patron hesapları için her kişiye ayrı hesap tanımlamak da faydalı olabilir.

Hesaplarımı oluşturdum. Herhangi bir adisyon içinde Müşteri Seç komutu verip adisyonu bir hesaba bağlayabilir ve Açık Hesap olarak adisyonu kapatabilirim.

Bu işlemi daha pratik ve sağlıklı yapabilmek için iki yöntem kullanıyoruz. Şimdi her iki yöntemi de inceleyelelim.

Adisyon Etiketleme Yöntemi

Adisyon etiketleri herhangi bir adisyonu herhangi bir şekilde etikletleyerek o adisyonu farklı bir şekilde gruplandırmamı sağlıyor. Adisyon etiketleme yöntemi ile takip yapabilmek için öncelikle adisyon etiketlerini tanımlayalım. Ayarlar > Adisyon Etiketleri altından yeni bir adisyon etiketi grubu tanımlayarak başlıyoruz. Adisyon etiketi adını Cari olarak tanımlıyorum ve bu etiketlerden biri seçildiğinde daha rahat görebilmek için düğme rengini “Kırmızı” olarak seçiyorum. 4 tane alt etiket tanımlıyorum ve açtığım 4 iç kullanım hesabını bu etiketlere bağlıyorum. Burada Adisyon etiketi olarak “Patron” seçildiğinde adisyonun “Patron” isimli hesaba bağlanacağını belirlemiş oluyoruz. Bu adisyon etiketini hangi departmanlarda kullanmak istiyorsam o departman kayıtları içinden seçmem gerekiyor. Ekran görüntüsündeki gibi “Adisyon Etiketleri” bölümünden Cari adisyon etiketlerini listeye ekliyorum.

tr/tips/odenmez_ve_cari_hesap_takibi.1322911605.txt.gz · Son değiştirilme: 2012/09/07 09:30 (Dışarıdan düzenle)